Total Corbions PLA-fabrik invigd – efter att ha varit igång i ett år…

Total Corbion PLA, som är ett joint venture-företag mellan franska Total SA och holländska Corbion NV, har nu invigt sin stora bioplastfabrik i thailändska Rayong. Produktionen vid fabriken inleddes redan i oktober i fjol, men det är först nu som den högtidliga invigningen ägt rum.

(2019-10-30) Fabriken har en årskapacitet på 75.000 ton mjölksyrabaserad bioplast (PLA) under varumärket Luminy® PLA. Fabriken ska producera ett brett utbud av olika Luminy® PLA-kvaliteter, vilka alla tillverkas med icke-genmodifierade sockerrör från thailändska odlingar som råmaterial.

Enligt uppgifter från företaget uppgick produktionen under de tre månaderna 2018 till 20.000 ton PLA och under det här året har produktionstakten ökats ytterligare. För närvarande används en tredjedel av fabrikens kapacitet, men ledningen för fabriken uppger att man förväntar sig att man inom kort ska nå en produktion som motsvarar två tredjedelar av den totala kapaciteten.

Enligt François de Bie, marknadschef för Total Corbion PLA, har efterfrågan på PLA-bioplaster ökat över förväntan.

”Utvecklingen drivs av den stora oron över fossil plast och företagen letar nu efter hållbara alternativ”, förklarar François de Bie.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Flera honoratiores deltog i den gemensamma bandklippningen vid invigningen.

 

 

Related Posts