Tallolja råmaterial i Raflatacs nya bioplastbaserade etiketter

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har utvecklat Forest Film PPTM, som sägs vara världens första och enda etikettmaterial av biopolypropenplast med skogsprodukter som råmaterial.

(2020-08-19) Det transparenta etikettmaterialet är tillverkat med UPM BioVerno nafta – en hundraprocentigt träbaserad lösning tillverkad av tallolja – som utgångsmaterial. Talloljan är en restprodukt, som uppkommer vid produktion av pappersmassa från hållbart skötta skogar.

UPM Raflatacs bioplastbaserade etikettmaterial Forest Film PPTM använder tallolja som råmaterial. De transparenta etiketterna finns nu på flaskorna till finska mineralvattnet Vellamo. (Bild UPM Raflatac)

För att lansera det unika etikettmaterialet har Raflatac ingått samarbete med Ice Age Water Ltd Finland och dess varumärke Vellamo, som är ett prisbelönt naturligt mineralvatten.

”Detta är ett idealiskt samarbete, som visar hur viktiga etiketter är när det gäller hållbara förpackningar. Vårt innovativa etikettmaterial uppfyller varumärkesägarnas behov att ersätta traditionella fossilbaserade jungfrumaterial med förnybara material”, säger Timo Kekki, Vice President, Films Business, UPM Raflatac.

I etikettkonceptet med Vellamo ingår också UPM Raflatacs RafMore – en innovativ smart etikettlösning som gör varje etikett unik och innebär att konsumenterna kan skanna varje Vellamo-flaska och få tillgång till realtidsdata kring produktens livscykel och koldioxidavtryck.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2020

Related Posts