Spännande talare på Nordisk Bioplastförenings öppna årsmöte!

Torsdagen den 30 mars håller Nordisk Bioplastförening öppet årsmöte i Mölndal/Göteborg. Förutom sedvanliga mötesförhandlingar kommer årsmötet även att bjuda på tre mycket intressanta och spännande föredragshållare, som ska ge sina bilder och visioner av ”Bioplastmarknaden i dag och framöver”.

(2017-02-14) Från Tyskland kommer Michael Carus, som är grundare av och VD för välrenommerade nova-Institute, som är verksamt framförallt inom biobaserad ekonomi.

Michael Carus, nova-Institute.

Michael Carus, som har en bakgrund som fysiker, har arbetat i mer än 20 år inom biobaserad ekonomi och hans fokus ligger på marknadsanalyser, teknisk-ekonomiska och ekologiska utvärderingar samt den politiska och ekonomiska ramen för biobaserade processer och applikationer.

I Norge finns miljöorganisationen ”Zero” (Zero Emission Resource Organisation) och därifrån kommer Marius Gjerset till bioplastföreningens årsmöte för att ge sin syn på bioplaster och deras plats i miljöarbetet.

Marius Gjerset, Zero.

Zero är en oberoende, ideell miljöstiftelse, som anser att klimatet är den viktigaste miljöfrågan och som arbetar för att driva utsläppslösningar och förhindra investeringar i lösningar, som ger utsläpp. Zero ser som sin uppgift att säkerställa en bekväm och snabbast möjliga övergång från klimatpåverkan till nollutsläppslösningar.

Den tredje föredragshållaren, som är engagerad till årsmötet, är Karin Bodin, som är VD för svenska storbageriet Polarbröds moderbolag Polarbrödsgruppen..

Bageriet, som är Sveriges tredje största, tog i fjol höstas det unika beslutet att byta ut all oljebaserad polyeten i sina flexibla förpackningar mot bioplast, tillverkad av sockerrör av brasilianska plastföretaget Braskem. Inget annat storbageri i världen har bestämt sig för en sådan övergång till ”grön plast”..!

Karin Bodin, Polarbrödsgruppen.

Beslutet ingår i Polarbröds uttalade strategi att bli ett alltmer hållbart företag och det innebär att Polarbröd väsentligt minskar sitt totala koldioxidutsläpp räknat ”from cradle to gate”.

Förutom föredragen kommer under dagen även en del medlemsföretag av göra korta presentationer av sina produkter och/eller utvecklingsplaner.

Nordisk Bioplastförening hade ett mycket positivt år 2016. Under året var man synliga på en rad seminarier och mässor, samtidigt som antalet medlemsföretag fortsatte att växa och nu närmar sig 30 st.

Till årsmötet den 30 mars är inte bara representanter från medlemsföretagen välkomna, utan mötesdagen är öppen för alla, även sådana som bara har ett generellt intresse av materialgruppen bioplaster.

Årsmötet börjar kl. 12.00 med en lättare lunch varefter årsmöte och föredrag tar vid. Klockan 15.30 räknar man med att vara klara. Noteras bör att allt, inklusive lunchen, är gratis – Nordisk Bioplastförening bjuder!

Plats för årsmötet är företaget Visutechs lokaler i Mölndal/Göteborg. (Karta – klicka HÄR)

Anmälan ska ske senast den 24 mars till Pia Jensen på . (Ange personnamn, företag och mailadress).

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2017

Related Posts