Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 705 21 23 73

Nyhetsbrev

Praktisk och förklarande handbok om bioplaster finns nu på fem språk

Bioplastics: Basics, Applications and Markets” är titeln på en förklarande handbok kring bioplaster, som skrivits av Michael Thielen, chefredaktör för Bioplastic Magazine, och som nu finns på fem olika språk.

(2023-01-10) Boken är inne på sin tredje upplaga och de ursprungliga versionerna på tyska och engelska har nu kompletterats med utgivningar även på kinesiska, franska och spanska. Dessutom är editioner på portugisiska och polska planerade. Boken ges ut av Polymedia Publisher GmbH.

Boken är skriven av Michael Thielen, chefredaktör för Bioplastic Magazine. (Bild Bioplastic Magazine)

Bioplastic Magazine skriver att bioplaster kan vara ett brett och ibland förvirrande begrepp, men med boken ”Bioplastics: Basics, Applications and Markets” får den intresserade – oavsett erfarenhet och tidigare bioplastkännedom – veta det mesta om bioplast.

Boken är tänkt att erbjuda en snabb och okomplicerad introduktion till ämnet bioplast och den vänder sig till alla intresserade som är sugna på att gräva djupare i ämnet. I boken förklaras begreppet bioplast och vilka förnybara resurser som kan användas för att producera bioplast, vilka typer av bioplaster som finns och vilka som redan finns på marknaden. Aspekter som marknadsutveckling, råvarutillgång och avfallshantering granskas också och boken kompletteras med en omfattande litteraturlista samt en guide till källor för ytterligare information på Internet.

Författaren, Michael Thielen, är förutom utgivare och chefredaktör för Bioplastics Magazine också en kvalificerad maskinkonstruktionsingenjör med en doktorsexamen i plastteknik från RWTH University i Aachen, Tyskland. Han har skrivit flera böcker i ämnet bioplast och formblåsningsteknik och spridit sina kunskaper om plast i ett flertal presentationer, seminarier, gästföreläsningar och undervisningsuppdrag.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2023
jp.press@jppa.one

Den 120-sidiga boken i s.k. paperback kostar knappt 19 euro (ca 215:- kronor) + frakt (8 euro) och eventuell moms.
Den engelskspråkiga versionen kan beställas HÄR

Related Posts