Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 707 471 029

Nyhetsbrev

NBF-webinar om EU:s ramverk för bioplaster, komposterbarhet, mm

Den 30 augusti arrangerar Nordisk Bioplastförening ett gratis webinar om EU-kommissionens nya ramverk för biobaserade, bionedbrytbara och komposterbara plaster.

(2023-08-14) Vid webinaret kommer Silvia Forni från Europeiska kommissionen att berätta om varför ett ramverk behövs, vilka bevis för detta man samlat in, vilka möjligheter och utmaningar man ser för biobaserade material och vad som blir nästa steg. Högintressant information utlovas för alla som är involverade i eller intresserade av bioplaster och andra biobaserade material och hur de ska hanteras.

Silvia Forni från Italien är utexaminerad i diplomati från University of Trieste och har en magisterexamen i europeiska studier från universitetet i Bryssel. Hon är EU-tjänsteman med över 15 års erfarenhet inom området för den europeiska inre marknaden. Hon arbetar för närvarande på Europeiska kommissionens miljöavdelning (Directorate for Circular Economy) som policyansvarig. Tidigare var hon parlamentarisk assistent i Europaparlamentet och policyansvarig först vid EU-kommissionens generalsekretariat, sedan på dess transportavdelning.

NBF-webinaret den 30 augusti äger rum mellan kl. 09.30 och 10.00. Silvia Fornis presentation sker på engelska. Som vanligt är det ett kostnadsfritt NBF-webinar. Förhandsregistrering behövs dock och den kan göras HÄR!
Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2023
jp.press@jppa.one

N.B.: Vi har tidigare publicerat lite info om EU:s ramverk för begreppen biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar. Läs HÄR!

Related Posts