Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 705 21 23 73

Nyhetsbrev

Lanserar marknadens första lagerlåda gjord av träbaserad bioplast

Finska Treston Group, som är en ledande leverantör av arbetsplatslösningar för industriella och tekniska miljöer, lanserar Treston BiOX, som är marknadens första lagerlåda tillverkad av träbaserad bioplast.

(2022-05-04) Det kolneutrala materialet i de nya lagerlådorna kommer från de finska företagen UPM Biocomposites och Woodly Oy. Själva lådorna är tillverkade i biomaterialet UPM Formi EcoAce som till mer än 90 procent består av förnybart trä, rester från massaproduktionsprocesser och cellulosafibrer från hållbart skötta skogar, medan lådornas avdelare och etikettskydd är tillverkade i ett glasklart träbaserat bioplastmaterial från innovativa start-up-företaget Woodly.

De ”skogsgröna” bioplastlådorna blir först på marknaden och kommer sedan att följas av lådor i andra färger och modeller. (Bild Treston. Bilden är ett montage)

”Jag är glad att vi kan erbjuda nya koldioxidneutrala materialalternativ för våra kunder Vårt långsiktiga mål är att erbjuda våra kunder helt koldioxidneutrala arbetsplatser”, säger Esa Siljander, CEO för Treston.

Först ut på marknaden av Treston BiOX-produkterna blir ”skogsgröna” lagerlådor, som till hösten kommer att följas av andra typer av förvaringslådor och lösningar. I Trestons produktutbud ingår även förvaringslösningar gjorda till 100 procent av återvunnen plast.

För både UPM Biocomposites och Woodly Oy är det gemensamma utvecklingsarbetet med Treston ett första steg i att skapa träbaserade bioplastprodukter för industriellt bruk.

”Vi är glada att samarbeta med Treston. Vårt UPM Formi EcoAce-material kan ersätta fossilbaserade lösningar eftersom det är lika bra i kvalitet och prestanda som icke förnybara alternativ, men har den stora fördelen att det är koldioxidneutralt. Treston BiOX-lådorna bevisar att de nya hållbara materialen klarar även krävande industriell och professionell användning”, säger Ralf Ponicki, chef för divisionen UPM Formi inom UPM Biocomposites.

”Användningen av vårt unika Woodly-material i BiOX-lådorna ger ett fantastiskt utseende för dessa biobaserade produkter. Vi är exalterade över vårt arbete tillsammans med Treston”, säger Jaakko Kaminen, CEO för Woodly Oy.

N.B.: Nordisk Bioplastförening har tidigare skrivit om materialet Woodly®. Läs HÄR!

——————————————————-
Treston Group designar, tillverkar och levererar ett brett utbud av modulära och ergonomiska arbetsstationer och förvaringslösningar. Treston har huvudkontor och tillverkning i Jyväskylä och Åbo i Finland samt dotterbolag bland annat i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och USA. Treston har också ett nätverk av återförsäljare som omfattar fler än 30 länder. Under 50 års tid har Treston levererat över 500.000 arbetsstationer över hela världen.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2022
jp.press@jppa.one

Related Posts