Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 705 21 23 73

Nyhetsbrev

Korvförpackning av papper och bioplast sparar 207 ton CO2 per år

Livsmedelsföretaget HKScan har bytt till papper och bioplast i sina förpackningar för klassikern Scans Falukorv. Den nya förpackningen har en minskad klimatpåverkan med 70 procent, vilket motsvarar 207 ton CO2e  per år.

(2021-02-15) Den nya förpackningen består till 100 procent av förnyelsebart material – till största delen av papper med ursprung i nordiska skogar samt en barriär av förnyelsebar bioplast på insidan. De nya förpackningarna, som finns i butik sedan början av året, ska förpackningssorteras som papper.

HKScan skriver att den nya förpackningen är ett steg på vägen mot bolagets långsiktiga klimatmål, som är netto noll klimatavtryck år 2040 för hela värdekedjan ”från gård till gaffel”. Förpackningsbytet innebär också att Scan använder cirka 22 ton mindre plast per år.

”Falukorv är vår absoluta storsäljare och att kunna erbjuda en förpackning med lägre klimatpåverkan för just den produkten ger en märkbar effekt, tack vare den stora produktions- och försäljningsvolymen”, säger Robert Lundgren, tf VP Marketing & Categories på HKScan Sverige.

———————————————————
N.B.: Scan tillverkar varje år ca åtta miljoner falukorvar. Enligt Matrapporten 2020 kommer den falukorvsbaserade rätten Korv Stroganoff på plats nummer sju på listan över svenskarnas vanligaste vardagsrätter.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2021
jp.press@jppa.one

Related Posts