Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 707 471 029

Nyhetsbrev

Konferens om den växande marknaden av bioplastbaserade leksaker

Plast är det vanligaste materialet i moderna leksaker och alltfler tillverkare väljer uthålliga och miljövänliga plastalternativ som bioplaster och återvunnen plast. Nu arrangeras för tredje gången konferensen bio!TOY, som fokuserar på hur leksaksfabrikanter ska kunna övergå till cirkulära och återvinningsbara plastmaterial.

(2023-02-23) “Away from fossil – towards circular, renewable raw materials!” är undertiteln på bio!TOY, som arrangeras 21 – 22 mars i tyska Nürnberg av förlaget Polymedia Publisher GmbH.

Plast utgör huvudmaterial eller ingår som delmaterial i de flesta av dagens leksaker – och alltfler tillverkare går nu över till miljövänligare bioplast eller återvunnen plast i sina produkter. (Bild bio!TOY)

Vid konferensen i Nürnberg kommer ett 25-tal experter inom biobaserad och återvunnen plast att medverka liksom representanter från leksaksvärlden. Talare från kända leksakproducenter som LEGO, Mattel och Schleich kommer att informera om sina tydliga mål och tidsramar för att klara sig utan fossil plast i framtiden och representanter från mindre leksakstillverkare kommer att beskriva vad de åstadkommit på kort tid genom användande av biobaserad och/eller återvunnen plast i sina produkter. Från industrin kommer kända och välrenommerade tillverkare som Braskem, Borealis, TotalEnergies Corbion och FKuR att medverka.

Konferensen kommer inte bara att kommunicera viktig information för hela försörjningskedjan, den ska också informera om praktiska tillvägagångssätt för produktdesign, rätt kommunikation av hållbarhetsinnehåll, etc. Konferensen kommer också att innehålla en politisk scen, där föreningar och EU-kommissionen ska diskutera sina idéer för förändringar, och den kompletteras av en mindre bordsutställning och ett speciellt område där konferensdeltagarna själva kan prova på att leka…

Förutom huvudarrangören Polymedia Publisher GmbH, som utger tidskriften bioplastics MAGAZINE, återfinns företaget narocon InnovationConsulting, tyska organisationen för leksakstillverkare DVSI, spel- och leksaksmässan Spielwarenmesse samt byrån för förnybara resurser FNR som medarrangörer.

Konferensen genomförs som ett fysiskt event och platsen blir Arvena Park Hotel i Nürnberg, men det går också att deltaga digitalt i konferensen.

För mer information, program, registrering, etc. – Klicka HÄR!

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2023
jp.press@jppa.one

Related Posts