Gaia expanderar och förstärker projektet ”Biodolomer for LIFE”

Bioplastföretaget Gaia BioMaterials AB har tredubblat ytan i sin fabrik i Helsingborg för att möta den ökade efterfrågan på företagets patenterade nedbrytbara biomaterial Biodolomer®.

(2019-01-27) I samband med pressvisningen av den nya fabriken kunde Gaias VD Peter Stenström och bolagets grundare Åke Rosén dessutom stolta meddela att man inlett ett samarbete med det regionala energibolaget Öresundskraft AB, som nu går in som ny partner tillsammans med Gaia och NSR AB i det EU-sponsrade projektet ”Biodolomer for LIFE”.

Åke Rosén är framgångsrik entreprenör och har bl. a. grundat företag som Ecolean och Gaia Biomaterials.

Inom projektet ska Öresundskraft med hjälp av Gaias fossilfria material som alternativ till fossil plast drastiskt kunna minska sina utsläpp av koldioxid i företagets kraftvärmeverk samtidigt som renhållnings- och miljöföretaget NSR kan förbättra återvinningsgraden för matavfall.

I ett pressmeddelande skriver Gaia att samarbetet mellan dessa tre företag med innovativt miljötänkande understryker Helsingborg stads ambition att ligga i framkant för miljön i Sverige och som redan renderat staden priset som årets miljöstad två år i rad.

”Vi är stolta över att Helsingborg än en gång visat att man vill vara föregångare inom miljötänk Med Öresundskraft får vi sista pusselbiten till att bilda ett verkligt ´dream team´ inom projektet, med stor potential för samtliga inblandade att ytterligare stärka sina respektive positioner på miljöområdet”, säger Peter Stenström, VD på Gaia.

Fakta om projektet ”Biodolomer for LIFE”
Projektet ska demonstrera hur ett nytt och innovativt fossilfritt biomaterial kan vara ett alternativ till att ersätta fossila, icke-förnybara och energiintensiva plaster och plastförpackningar. Projektet kommer att visa hur Biodolomer® kan produceras och valideras genom fyra kommersiella produkter för att visa på möjligheterna för den europeiska plast- och förpackningsindustrin.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Bilden överst: Gaias VD Peter Stenström (t.v.) och företagets grundare Åke Rosén är stolta över den nya fabriken och det ökade samarbetet inom projektet ”Biodolomer for LIFE”.

Related Posts