Drottninggatan 184
Helsingborg

+46 707 471 029

Nyhetsbrev

Flaskorna till Felix dressingar är nu tillverkade av biobaserad PP

Orkla-ägda livsmedelsproducenten och varumärket Felix har lanserat nya plastflaskor för sina dressingar. Flaskorna är nu tillverkade i bioplast, som består av restprodukter från skogs- och jordbruk.

(2022-08-10) ”Vi på Orkla är engagerade i att vara en del av omställningen till en hållbar plastanvändning. Ska Sverige klara det övergripande klimatmålet om nettonollutsläpp till år 2045 måste även plasten bli en del av den cirkulära ekonomin”, säger Elna Hallgard, utvecklingschef förpackningar på Orkla Foods Sverige.

Elna Hallgard, Orkla Foods Sverige. (Bild Orkla)

De nya plastflaskorna för Felix dressingar är tillverkade av biobaserad polypropen (PP). Detta möjliggörs genom en så kallad massbalanslösning, som innebär att förpackningsleverantören i sin generella produktion ersätter fossil olja med vegetabilisk olja i motsvarande mängd som används för att tillverka Orklas dressingflaskor.

Orklas skriver i ett pressmeddelande att man strävar efter att vara en föregångare och arbetar för att minimera klimatavtrycket från sina förpackningar. Bolaget har som mål att senast år 2025 ska alla förpackningar kunna materialåtervinnas och hälften av alla plastförpackningar vara gjorda av förnyelsebart eller återvunnet material.

Felix nya dressingförpackningar byts ut löpande och de första exemplaren började levereras till butik i början av sommaren.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2022
jp.press@jppa.one

Related Posts