DowDuPont söker köpare till sina verksamheter inom biomaterial

Globala polymer- och kemikaliekoncernen DowDuPont, som bildades 2017 genom en fusion mellan Dow och DuPont, har bestämt sig för att sälja sina verksamheter inom biomaterial. Beslutet meddelades på en presskonferens den 2 maj.

(2019-05-03) Förutom att man söker köpare till divisionen ”Biomaterials”, som även inkluderar biofibertillverkning under varumärket Sorona samt det biomaterialproducerande joint venture-företaget DuPont Tate & Lyle, så ska DowDuPont även avyttra joint venture-företaget DuPont Teijin Films, som är en av världens största producenter av polyesterfilm. DuPont Teijin Films ska säljas till Indorama Ventures och den affären tillkännagavs redan i oktober 2017, men har ännu inte kommit till avslut.

Biofiberprodukterna, som tillverkas under varumärket Sorona är till cirka 40 procent växtbaserade och används inom produktområden som kläder, skor, etc. DuPont Tate & Lyle tillverkar bioråvaror under varumärket Susterra i en fabrik i Loudon, Tennessee. Dessa bioråvaror används i Sorona och andra bioprodukter.

Divisionen Biomaterials och DuPont Teijin Films samt ytterligare fyra affärsområden, vilka också är avsedda att avyttras, representerar en gemensam årlig omsättning på fem miljarder US-dollar (drygt 48 miljarder kronor)

”Vi har varit mycket öppna med vår avsikt att avyttra cirka tio procent av vår nuvarande produktportfölj och har redan gjort stora framsteg på den fronten” sade Marc Doyle, chef för specialprodukter inom DowDuPont, i samband med presskonferensen den 2 maj.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Related Posts