Danska Palsgaard lanserar 100 procent växtbaserade polymeradditiver

Danska företaget Palsgaard har utvecklat en ny serie med helt växtbaserade polymeradditiver. Serien, som fått namnet Einar® kommer att presenteras på mässan K2016 I Düsseldorf 19 – 26 oktober.

(2016-08-31) Palsgaard skriver i ett pressmeddelande att den internationella polymerindustrin ständigt söker efter alternativ till traditionella tillsatser, särskilt i produkter som involverar kontakt med livsmedel. Konventionella tillsatser kan ha en negativ effekt på livsmedelskvalitet och konsumenterna är oroliga för hälsoaspekterna, när polymerprodukter är i direkt kontakt med livsmedel.

Palsgaards nya serie av additiver är producerade enbart från vegetabiliska oljor, exempelvis palmolja, och de är utvecklade för att ge såväl konventionella som biobaserade plaster en rad funktionella egenskaper. Enligt Palsgaard är de nya additiver så säkra att de till och med går att äta…

Einar-additiven består av en serie tillsatsämnen som ger antistatiska och imskyddande egenskaper. Palsgaard skriver att båda typerna har testats av oberoende företag och har visats sig ge utmärkt prestanda.

Företaget har också utvecklat biobaserade polymeradditiver som ger förbättrad färgstyrka. Additiven, som fått beteckningarna Einar 101 och Einar 102, är helt baserade på vegetabiliska oljor och används som dispergeringsmedel för att distribuera färgpigment i polymerer. Enligt Palsgaard ger de båda additiven ökad färgstyrka och innebär minskad användning av färgpigment.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2016

 

Related Posts