Bonsucro certifierar bioplast av sockerrör – Tetra Pak först ut

Tetra Pak blir det första företag inom livsmedels- och dryckesindustrin som kan erbjuda förpackningar med certifierade och spårbara sockerrörsbaserade bioplaster.
Certifieringen sker genom den globala ideella organisationen Bonsucro, vars mål är att främja hållbar sockerrörsproduktion, bearbetning och handel runt i om i världen.

(2019-12-18) Tillsammans med sin bioplastleverantör Braskem har Tetra blivit först  att certifieringsmärka sina förpackningar enligt Bonsucros standarder för hållbar sockerrörsodling.

”Detta är ännu en förstärkning av vårt åtagande att driva etisk och ansvarsfull affärspraxis över hela den globala leveranskedjan. Vi anser att växtbaserade material spelar en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp”, säger Tetra Paks globala miljöchef Mario Abreu.

Enligt Tetra Pak är det en växande trend hos konsumenterna att man vill göra mer för planeten. Undersökningar visar att nio av tio av dagens konsumenter letar efter miljölogotyper ,när de handlar..

”Med certifieringen ´Bonsucro Chain of Custody Certification´ är våra sockerrörsbaserade bioplaster nu helt spårbara till deras odlingsursprung. Certifieringen kommunicerar trovärdig information till konsumenterna”, säger Mario Abreu.

Bonsucros vision är en sockerrörssektor med lönsamma producenter och säkra försörjningskedjor. Organisationens uppdrag är att säkerställa att ansvarsfull sockerrörsproduktion skapar varaktigt värde för människor, samhällen, företag, ekonomier och ekosystem och dess strategi är att bygga en plattform för att påskynda förändringar för vad man betecknar som världens största jordbruksprodukt – sockerrör.

”Bonsucro tillhandahåller en global plattform för att påskynda hållbarhet i produktion och bearbetning av sockerrör. Det är en milstolpe i vårt mission att få arbeta med Tetra Pak för att uppnå tredje parts certifiering och produktmärkning av deras förpackningar där sockerrörsbaserad bioplast ingår. Och kunderna kan vara säkra på att certifieringen garanterar att vår stränga hållbarhetsstandard har uppfyllts”, säger Danielle Morley, VD för Bonsucro.

Bonsucro har i dag mer än 500 medlemmar i över 40 länder och medlemmarna kommer från alla delar av sockerrörsförsörjningskedjan, från odlare till slutanvändare.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Related Posts