Bioplast i leksaker ökar – nu arrangeras första konferensen

Användningen av bioplaster i leksaker och babyprodukter har ökat kraftigt de senaste åren och nu arrangeras snart den första stora konferensen om bioplast i leksaker i tyska Nürnberg.
Exempel på bioplastbaserade leksaker och babyprodukter.

(2019-03-01) Konferensen har fått namnet bio!TOY och det blir en 1,5 dags konferens, som äger rum 27 och 28 mars på Arvena Park Hotel i Nürnberg. Arrangörer är facktidningen bioplastics MAGAZINE, konsultföretaget narocon InnovationConsulting och dess grundare och ägare Harald Laeb samt DVSI, den tyska sammanslutningen av leksakstillverkare.

Leksakstruck i sockerrörsbaserad bioplast från danska företaget dantoy A/S, som specialiserat sig på leksaker av bioplast.

Plast är i dag det mest använda materialet för leksaker och för många fritidsprodukter. Leksaker för barn bör vara så hälsosamma och hållbara som möjligt och därför byter många ansvarsfulla tillverkare av leksaker i dag ut den fossila plasten i sina leksaker mot plaster gjorda av biobaserade material från förnybara råvaror.

Vid konferensen bio!TOY kommer deltagarna att kunna tillgodogöra sig mer än 20 initierade presentationer och föredrag med fokus på lämpliga material, applikationsexempel och användarupplevelser. Dessutom kommer experter att ge bakgrundsinformation om regler, policy och finansieringsmöjligheter. Konferensen kommer också att innehålla en bordsutställning.

”Leksaksindustrin letar mer hållbara material för tillverkning av produkter och förpackningar. Vi utforskar de möjligheter som biobaserad plast kan erbjuda och den här konferensen hjälper våra medlemmar och andra inom branschen att lära sig, skapa visioner och mål och etablera samarbete längs värdekedjan”, säger Ulrich Brobeil, VD för DVSI.

Mer information om bio!TOY-konferensen hittar du HÄR!

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Related Posts