Barnmatsproducenten Organix lanserar ny förpackning i bioplast

Som ett av de första barnmatsföretagen i Europa kommer Organix i år att lansera en klämpåse tillverkad i sockerrörsbaserad bioplast. Organix, som startades i Storbritannien 1992, säljs och distribueras i Norden av svenska Semper AB.

(2020-01-24) Den nya förpackningen är tillverkad av 70 procent växtbaserad plast från förnybara källor som sockerrör. Den växtbaserade plasten, som används i förpackning och kork, har noggrant testats och analyserats och den uppfyller all livsmedelssäkerhet – och kvalitetsstandarder relaterade till barnmat.

Genom att byta till en ny, växtbaserad förpackning för hela sitt sortiment av barnmat i klämpåsar, kommer Organix att reducera koldioxidavtrycket med 59 procent och minska mängden oljebaserad plast med 54 ton om året.

”Dagens föräldrar värderar mer hållbara alternativ i både förpackning och produkt. Kategorin med klämpåsar har haft en stark tillväxt under det senaste decenniet, därför är det viktigt för oss att gå över till mer hållbara lösningar”, säger Anna Hellström, internationell marknadsdirektör för Organix.

Organix startades i Storbritannien 1992 av Lizzie Vann och introducerades på de nordiska marknaderna 2016/2017 med lanseringen av ett brett sortiment, inklusive ekologiska babysnacks och en helt ny serie som kallas ”Organix Just”. Förutom att ta fram ekologiska och nyttiga barnmatsprodukter, tror företaget också på att skydda jordens resurser för kommande generationer och arbetar kontinuerligt mot att från 2023 göra alla sina förpackningar hundra procent hållbara.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2020

Related Posts