UPM Raflatac lanserar ännu en etikettfilm i RafBio-familjen

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac utökar nu sitt utbud inom produktfamiljen RafBio med ännu en bioplastbaserad etikettfilm, speciellt avsedd för etiketter till förpackningar inom hem- och kroppsvård.

Raflatac senaste bioplastbaserade etikettfilmer i RafBio-familjen är lämpliga till produkter inom hem- och kroppsvård.

(2018-02-20) Raflatacs RafBio-familj av biobaserade etikettfilmer lanserades år 2011. Filmernas råmaterial utgörs till mer än 80 procent av sockerrörsbaserad etanol. Etikettfilmerna kan återvinnas i samma återvinningsströmmar som fossilbaserad polyeten.

Den senaste filmen i RafBio-familjen har beteckningen RafBio PE White respektive Clear och kan enligt tillverkaren användas på samma sätt som etikettfilmer, tillverkade av konventionell oljebaserad polyeten.

”RafBio PE White och Clear har en flexibilitet, som gör dem idealiska för sådana klämbara flaskor och konturbehållare som i stor utsträckning används till kroppsvårdsprodukter och till andra produkter i hemmet”, skriver Raflatac i ett pressmeddelande.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2018
jp.press@comhem.se