Raflatac lanserar sockerrörsbaserad film till etiketter

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac lanserar en ny växtbaserad polyetenfilm, lämplig till etiketter för förpackningar inom hem- och kroppsvård. Lanseringen innebär att Raflatac utökar sitt utbud av plastbaserade och bionedbrytbara etikettfilmer på den europeiska marknaden.

(2017-09-23) Den nya etikettfilmen har beteckningen RafBio PE 85 och den har enligt Raflatac samma egenskaper som en standard, fossilbaserad PE-film.

Päivi Knihti, Raflatac

Raflatac skriver att RafBio PE 85 är en flexibel etikettfilm, som är idealisk för etikettering av den typ av klämbara och konturförsedda flaskor, etc., som är vanliga inom hem- och kroppsvårdssegmentet.

RafBio PE 85 ingår i Raflatacs RafBio-familj av biobaserade filmer, som man började lanserar år 2011. RafBio PE 85 är ett uthålligt etikettmaterial, som reducerar koldioxidutsläppen under sin livscykel jämfört med konventionellt oljebaserat PE-material.

Filmen är tillverkad av sockerrörsbaserad etanol och innehåller mer än 80 procent förnybart och växtbaserat råmaterial. Filmen kan återvinnas i samma återvinningsströmmar som fossilbaserad polyeten.

”Vårt RafBio-sortiment är ännu ett viktigt steg på vår väg mot en mer hållbar framtid. Det kommer att minska våra kunders beroende av fossila råvaror och ge dem möjlighet att stå ut från konkurrenterna genom en förbättrad miljöprestanda”, säger Päivi Knihti, Segment Manager, Films, EMEIA, Raflatac.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2017
jp.press@comhem.se